Winkelmandje 0

Retourneren

Je hebt 14 dagen de tijd om te bepalen of je tevreden bent met jouw aankoop. Zorg ervoor dat labels en etiketten nog intact zijn en dat het geretourneerde artikel niet gevlekt of beschadigd is. Alleen ongedragen artikelen kunnen door ons retour genomen worden. De kosten van een retourzending zijn de verantwoordelijkheid van de verzender en zullen niet door Mondavin worden vergoed. Ongefrankeerde zendingen worden niet geaccepteerd.

Het retour sturen van een pakketje valt onder de verantwoording van de afzender. Mondavin kan niet aansprakelijk worden gesteld voor een beschadigde of zoekgeraakte zending

Volg onderstaande instructies op om de verzending en verwerking van je retouren voorspoedig te laten verlopen:

 1. Vul de retourbon die je ontvangen hebt bij je bestelling
 2. Geef aan hoeveel stuks je per artikel gaat retourneren
 3. Kies de reden van retour
 4. Stuur je retour direct naar het volgende postbus adres samen met de retourbon:Mondavin postbus 4342, 7320 AH Apeldoorn
 5. Bewaar het Track & Trace-nummer om uw pakket te kunnen volgen.
 6. Zodra de bestelling retour is ontvangen, wordt dit per e-mail aan u bevestigd.

Zodra de retourzending is ontvangen en verwerkt, zal het aankoopbedrag worden terugbetaald. Het aankoopbedrag zal binnen 14 dagen worden terugbetaald, na het verwerken van jouw retour. Jij ontvangt je geld binnen deze termijn op dezelfde wijze als jij heeft betaald:

 • Als je betaalt met een creditcard, zal de betaling op dezelfde kaart worden teruggestort. De overdracht zal zichtbaar zijn op je volgende credit cardstatement. Wij hebben geen controle over de verwerkingsdatum van je creditcardmaatschappij.
 • Als je betaalt via PayPal, zal je het krediet ontvangen op je PayPal-rekening.
 • Als je betaalt via iDEAL, zal het aankoopbedrag worden teruggestort op de bankrekening van waaruit het artikel is betaald. Het is niet mogelijk dit te veranderen.

Het herroepingsrecht houdt in dat je het recht hebt binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling zonder opgaaf van redenen de koopovereenkomst te ontbinden. De consument kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden.

De ondernemer mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten. Je hebt na melding van retour nog 14 dagen de tijd om het product te retouren.

De genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument, of een vooraf door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product heeft ontvangen, of:

 • Als de consument in eenzelfde bestelling meerdere producten heeft besteld: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het laatste product heeft ontvangen. De ondernemer mag, mits hij de consument hier voorafgaand aan het bestelproces op duidelijke wijze over heeft geïnformeerd, een bestelling van meerdere producten met een verschillende levertijd weigeren.
 • Als de levering van een product bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen.
 • De waardevermindering van kleren die meer zijn gebruikt dan nodig om de aard, kenmerken en werking te beoordelen kan worden doorberekend aan de consument.

Ruilen

Als een item niet past, dan is het mogelijk om dit item te ruilen voor een andere maat of kleur. Omruilen voor een ander artikel is natuurlijk ook mogelijk. Geef dit aan op het retourformulier.

Het huidige orderbedrag kan alleen niet worden overschreden. Als het artikel op het moment van verwerking niet meer beschikbaar is, krijg je automatisch je geld terug. Je ontvangt het aankoopbedrag binnen 14 dagen op de bankrekening van waaruit de bestelling is betaald.

Loop je liever niet het risico dat het artikel niet meer beschikbaar is, dan is het ook mogelijk het artikel zelf opnieuw direct uit de webshop te bestellen. Maak dan duidelijk op het retourformulier dat je geen andere maat of kleur wenst te ontvangen, om te voorkomen dat je twee keer hetzelfde item opgestuurd krijgt.

Houdt er rekening mee dat het opnieuw bestelde artikel wel gewoon afgerekend dient te worden. Technisch gezien is het niet mogelijk voor ons om de twee bedragen tegen elkaar weg te strepen. Dat betekent dus dat je het artikel eerst zelf nog een keer betaalt voor je het bedrag van je geruilde artikel teruggestort krijgt.

Nadat wij je geretourneerde artikel hebben ontvangen, ontvang je binnen 14 dagen je geld retour.

Heeft u uw vraag of antwoord niet kunnen vinden?